Ledena kava je najboljša na morju

Rada imam jutro, ko zadiši po kavi po celem stanovanju. Običajno se prva kava spije okoli sedme ure z mojim možem. To je za naju pravi ritual. Usedeva se skupaj na balkon, če je dovolj toplo vreme in si izmenjava mnenja in podeliva svoje občutke. Potem naju čaka delovni dan, ko se ne vidiva skoraj do večera. Zato zelo cenim ta jutra, ko jih lahko v miru preživim s svojim možem. Meni je najljubša turška kava z mlekom, mož pa pije črno kavo.

Ledena kava je najboljša na morju

Ko pridem v službo, običajno sodelavci že kuhajo kavo, vendar jaz pijem čaj. Pripravimo se poslovno na delovni dan, ki je pred nami. Okoli dvanajste ure pa imamo malico. Ker imamo različne okuse glede hrane, si vsak priskrbi hrano, ki mu je ustrezna. Po malici pa pride na vrsto druga kava v dnevu. Za kratek čas se malo nasmejimo in razbremenimo delovnih obveznosti. Potem pa gremo spet na delo. Spijem največ dve kavi dnevno. Ker pa ji kava tako dobrega okusa, si včasih v restavraciji privoščim še brezkofeinsko kavo.

Ko greva z možen na morje, ga je prav veselje gledat, ko uživa v največji vročini v senci. Ima ležalnik, bere časopis, ob njem pa je velika ledena kava s sladoledom. Doma si jo redko privoščiva oziroma se sploh ne spomniva, da bi si jo pripravila. Na morju pa je to obvezna sladica za po kosilu. Na morje vzamem s sabo tudi aparat za kavo. Kupila sem tudi posebne skodelice, kjer ledena kava pride do izraza. To so velike ozke steklene skodelice. Najprej skuham kavo, potem spenim hladno mleko in dodam tri kepice sladoleda in malo smetane. Sladoled je običajno iz kavava, čokolade in vanilije. To je najboljša ledena kava na svetu, ki jo pripraviva skupaj s svojim možem na morju. Ob tem imava pogled na morje in uživava v okusu in aromi kave.